واردات 100 هزار تن گوشت قرمز با هدف تنظیم بازار/ 75 درصد بیماریهای مشترک جدید، نوپدید و بازپدید هستند

100 هزار تن گوشت قرمز دام سنگین و گوسفندی ظرف شش ماه اخیر با هدف تنظیم بازار وارد کشور شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، سرپرست سازمان دامپزشکی کشور امروز سهشنبه در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: ما وظیفه داریم اجازه واردات گوشت سالم، باکیفیت و بهداشتی مورد نیاز کشور را صادر کنیم تا با قیمت تنظیم بازار در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.
علیرضا رفیعیپور با بیان این که در کشور با کمبود تولید گوشت قرمز روبرو هستیم، گفت: تمام تلاش وزیر جهادکشاورزی این است که علاوه بر تامین داخلی، مابقی گوشت مورد نیاز کشور از مبادی رسمی با نظارت سازمان دامپزشکی وارد شود.
وی ادامه داد: ما هم تنوعبخشی در مبادی واردات گوشت قرمز و هم در نوع گوشت انجام دادهایم که بسیاری از مشکلات مردم را برطرف میکند.
رفیعیپور اظهار داشت: واردات گوشت قرمز از بیش از 20 کشور از جمله از کشورهای آفریقایی، آسیای میانه و استرالیا و برزیل صورت میگیرد.
وی درباره تولید دارو و واکسن دام و طیور تصریح کرد: در حوزه تولید دارو، واکسن و ریزمغذیها در حوزه دام و طیور به جایگاهی رسیدهایم که علاوه بر تامین نیاز داخل میتوانیم صادرات انجام دهیم.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور افزود: در حال حاضر بالغ بر 60 کارخانه تولید دارو در کشور داریم و این به غیر از سایر واحدها از جمله بیش از 120 واحد تولید مکمل، حدود 20 واحد تولید سم و حدود 50 واحد تولید مواد ضدعفونی کننده است.
وی درباره واردات داروی دام و طیور نیز گفت: واردات این داروها به دلیل تنوع درخواست مصرف کنندگان و تنوعبخشی به این محصولات صورت میگیرد.
رفیعیپور درباره واکسنهای دام و طیور اذعان داشت: در تولیدات واکسنهای دامی در حد خودکفایی هستیم به جز چند واکسن محدود و در مورد واکسنهای طیور نیز بخش اعظمی از آن در داخل تولید میشود و برخی وارد میشود.
وی افزود: سالانه دو میلیارد قطعه جوجهریزی در کشور صورت میگیرد.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به میزان حیوان گزیدگی در کشور گفت: سال گذشته 380 هزار نفر دچار حیوان گزیدگی شدند.
وی ادامه داد: اگر در کشور سگ گزیدگی داریم، اما تلفات پایین است به دلیل واکسیناسیون سگهای صاحبدار، نگهبان و پلیس است.
رفیعیپور تاکید کرد: برای جلوگیری از بیماری هاری، هر دستگاهی در حوزه ساماندهی سگهای پرسهزن باید به وظیفه خود عمل کند و در کشور کارگروه ساماندهی سگهای پرسهزن تشکیل شده که در راس آن شهرداریها و فرمانداریها قرار دارند.
وی با اشاره بر این که ماهیت کار دامپزشکی، پدافندی است، گفت: در حوزه پدافندی، دامپزشکی مانند گلبولهای سفید در حوزه بهداشت عمومی و اقتصادی عمل میکند تا به اقتصاد دامی کشور آسیب وارد نشود.
سرپرست سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: هر اپیدمی میتواند 5 تا 15 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد کند، در حالی که با اقدامات سازمان دامپزشکی با 50 تا 100 میلیارد تومان میتوان از یک اپیدمی جلوگیری کرد.
وی یکی از برنامههای سازمان دامپزشکی کشور را در دوره ریاست خود، تصمیمسازی با مشارکت کارشناسان، تشکلها و رسانهها عنوان و اظهار کرد: امروزه مدیریت دستوری پاسخ نمیدهد.
رفیعیپور درباره بیماریهای نوپدید و بازپدید نیز گفت: 70 تا 75 درصد بیماریهای مشترک جدید، نوپدید و بازپدید هستند و از این رو ما باید به لحاظ دانش و اطلاعات بهروزتر شویم.
نظر دهید